OM OSS

Bättre fisk för världen

I framtiden kommer det att spela en allt större roll vad vi äter. Vi vill vara en föregångare inom storskalig fiskodling med minsta möjliga miljöavtryck. Vårt mål är att våra kunder ska kunna njuta av lokalt och hållbart producerad samt färsk och välsmakande fisk året om.

Vi grundade Fifax år 2012. Sedan dess har vi dagligen arbetat för att kunna förse världen med bättre fisk. Vi tror på ekologiskt hållbar fiskodling och ren mat. Därför odlar vi regnbågslax med en modern vattenrecirkulationsmetod vid vår produktionsanläggning på Åland.

Produktionsanläggningen i Eckerö på Åland är ASC certifierad sedan 2022.

Fifax vision är att vara en föregångare inom storskalig fiskodling med minsta möjliga miljöavtryck

Vår avancerade produktionsanläggning är en av få storskaliga landbaserade fiskodlingar i Nordeuropa som redan är i bruk

I produktionen utnyttjar vi vår ultraintensiva tillämpning av RAS-metoden som bygger på ett nästan helt slutet vattenkretslopp. Vid anläggningen lever fisken i stora bassänger på torra land. Vattnet i fiskbassängerna pumpas in från Östersjön, varefter det renas och fortsätter kretsa i RAS-systemet. Med hjälp av metoden kan vi ta bättre hand om fiskens tillväxtmiljö och samtidigt minimera de skadliga effekterna på miljön.

Våra trumfkort är ett gynnsamt läge, ekologi och innovativitet. Vi tror på ekologiskt hållbar fiskodling och ren mat. Därför odlar vi regnbågslax med en modern vattenrecirkuleringsmetod vid vår produktionsanläggning på Åland.

Våra trumfkort är ett gynnsamt läge, ekologi och innovativitet

Vårt läge erbjuder oss utmärkta förbindelser till våra nyckelmarknader i Finland och Sverige. All energi som krävs för vår verksamhet produceras med förnybar vindkraft.

Vattenrecirkulationsmetoden är på många sätt revolutionerande för fiskodling. Med hjälp av vattenrecirkuleringsmetoden har odlingen blivit snabbare och effektivare jämfört med traditionella metoder och samtidigt kan vi ta bättre hand om både fisken och miljön. Vi vill vara en föregångare inom landbaserad fiskodling så att våra kunder kan njuta av lokalt och hållbart producerad färsk och välsmakande regnbågslax året om.